Novapost

hapw
1

Cum ne distrugem viața și nici nu remarcăm acest lucru

Uneori ne pare că viața merge pe-o cale greșită. Și am fi bucuroși să schimbăm totul, dar ce anume – nu știm.

Să știi însă că viața nu este o linie dreaptă. Și nici un set de grafice și orare. Este normal că la o anumită vârsta încă nu ai reușit să absolvești universitatea, să te căsătorești, să găsești un serviciu stabil, să ai o familie, să acumulezi o avere și așa mai departe. Și la fel de bine e să înțelegi că dacă nu te-ai căsătorit la 25 de ani, nu ai devenit vicepreședinte la 30, sau chiar pur și simplu nu ești fericit, lumea din jur nu are de gând să te judece.

Poți da în urmă. Poți găsi ceea, ce te inspiră. Pentur că ai dreptul la timp. E ciudat că mulți uită de aceasta. Chiar de pe băncile școlii începem să ne facem agenda vieții noastre. Apoi suntem admiși la universitate. Apoi ne alegem un serviciu. Chiar și dacă agenda nu ne place, o vom urma – pentru că am investit timp în ea.  În fiecare dimineața noi mergem la serviciu, deoarece avem nevoie să ne susținem alegerea cândva făcută. Și facem următorul pas, apoi altul, apoi încă unul, gândind că bifăm ceva într-o listă de control a vieții noastre. Într-o bună zi, ne vom trezi în depresie. Și o depresie foarte puternică. Atunci vom simți că ceva ne dominî, dar cauza nu o vom ști. Iată așa ne distrugem viața.

Ne distrugem viața alegând o persoană greșită. Ce necesitate e în relații grăbite? De ce suntem atât de fascinați de ideea de a fi în primul rând cu cineva, dar nu singuri să fim cineva? Credeți-mă, dragostea care se naște din comoditate, dragostea care se naște din necesitatea de a dormi lângă cineva și dragostea care satisface nevoile de atenție, și nu pasiune – așa dragoste nu te va inspira să te treziți la 6 dimineața și să îmbrățișezi omul de lângă tine. Mereu tindeți să descoperiți dragostea fundamentală – relația, care vă impune să deveniți cel mai bun bărbat sau cea mai bună femeie. „Dar eu nu vreau să fiu singură!” – adesea reproșăm. Încearcă de unul singur. Mănâncă de unul singur, dormi de unul ingur. Peste ceva timp vei descoperi multe în tine. Vei crește, vei găsi ceea ce te inspiră, vei controla visele și convingerile tale. Și, când vei întâlni persoana care îți va face fiecare celulă a corpului tău să danseze, vei avea încredere în ea. Pentru că vei avea încredere în tine. Așteaptă. Te rog, te îndemn să-l aștepți, să lupți pentru el, să depui tot efortul pentru el, deoarece el este cel mai frumos lucru pe care inima ta vreodată va simți.

Ne distrugem viața permițând trecutului să ne controleze. În viață de toate se pot întâmpla – așa-i viața până la urmă. Dezamăgire, confuzie, zile când ne simțim lăsați de toți. Asemenea momente și cuvinte, se pare, rămân cu noi. Dar nu trebuie să le permitem să ne influențeze – ele au fost doar cuvinte. Dacă vei permite fiecărui eveniment nu prea plăcut să decidă cum să percepi, atunci restul lumii îl vei vedea într-o lumină sumbră. Vei rata prețioasa ocazie, deoarece nu ai primit promovare cinci ani în urmă, convingându-te că ești naiv. Vei rata dragostea, deoarece vei considera că fostul partener te-a lăsat, deoarece nu ai fost destul de bun, iar acum, în general, nu crezi în bărbați sau femei. E un fel de cerc vicios. Dacă nu vei permite să lași în trecut ceea ce s-a întâmplat, ce a fost zis sau simțit, vei tinua să privești lumea prin prisma celor întâmplate și a lucrurilor nu prea reușite.

Ne distrugem viața când ne comparăm cu alții. Numărul abonaților voștri pe Instagram nu va diminua și nu va mări valoarea voastră. Numărul de zerouri pe contul vostru bancar nu va influența compasiunea, ințelepciunea sau fericirea voastră. Omul care are de două ori mai multă proprietate decât voi, nu simte o oarecare plăcere dublă. Ne-am blocat în continua urmărire a pozelor la care prietenii noștri pun Like, pe cine mai urmăresc abonații noștri de pe Twitter. Și, desigur, până la sfârșitul zilei nu vom muri, dar în sens global, aceasta ne distruge viața. Aceasta creează în noi nevoia de a ne simți importanți și adesea îi suprimăm pe alții, pentru a atinge acest scop.

Ne distrugem viața privându-ne de sentimente. Cu toții ne temem să zicem prea multe, să simțim prea puternic, pentru ca oamenii nu cumva să afle cât de mult înseamnă pentru noi. Interesul nu este sinonim cu nebunia. Da, exprimându-vă atitudinea pentru cineva, deveniți vulnerabil, dar asta nu este nimic rușinos. Din contra, este careva magie în faptul cum îți deschizi sufletul și ești cinstit cu acei care sunt importanți pentru tine. Lasă domnișoara să știe că ea te inspiră. Deschide-te, nu deveni o piatră, fii îndrăzneț în a spune pe cine și cum iubești. Aceasta necesită curaj.

Ne distrugem viața când o răbdăm. Când sunteți de acord cu ceva mai inferior, voi singuri vă distrugeți posibilitățile care trăiesc în voi, și în acest caz rămân amăgiți ambii – voi și potențialul vostru partener. Posibil, următorul Michelangelo acum stă în fața computerului, adunând cu clame documentele, deoarece e impus să plătească conturile sau pentru că așa e comod. Nu permiteți să se întâmple același lucru cu voi. Nu vă distrugeți viața în asemenea mod. Viața și serviciul, viața și dragostea – ele sunt necontenit legate între ele. Trebuie să tindem spre un serviciu remarcabil și tot atât de minunată dragoste. Doar atunci noi vom cunoaște varietatea și plăcerea acestei vieți.

Urmărește-ne pe Facebook pentru cele mai bune articole


Previous Post

Next Post