Dieta pentru diabet Creați-vă planul de alimentație sănătoasă

Dieta pentru diabet: Creați-vă planul de alimentație sănătoasă

O dietă pentru diabet înseamnă pur și simplu să mănânci cele mai sănătoase alimente în cantități moderate și să rămâi la mese regulate.

O dieta de diabet este un plan de alimentație sănătoasă, care este în mod natural bogat în nutrienți și scăzut în grăsimi și calorii. Elementele cheie sunt fructele, legumele și cerealele integrale. De fapt, o dieta de diabet este cel mai bun plan de alimentatie pentru majoritatea tuturor.

De ce trebuie să dezvolți un plan de alimentație sănătoasă

De ce trebuie să dezvolți un plan de alimentație sănătoasăDacă aveți diabet sau prediabet, medicul dumneavoastră vă va recomanda probabil să vedeți un dietetician care să vă ajute să dezvoltați un plan de alimentație sănătoasă. Planul vă ajută să vă controlați glicemia (glucoza), să vă gestionați greutatea și să controlați factorii de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și grăsimile mari din sânge.

Când mănânci calorii și grăsimi suplimentare, corpul tău creează o creștere nedorită a glicemiei. Dacă glicemia nu este ținută sub control, aceasta poate duce la probleme grave, cum ar fi un nivel ridicat al glicemiei (hiperglicemie) care, dacă este persistent, poate duce la complicații pe termen lung, cum ar fi leziuni nervoase, renale și cardiace.

Puteți ajuta la menținerea nivelului glicemiei într-un interval sigur, făcând alegeri alimentare sănătoase și urmărindu-vă obiceiurile alimentare.

Pentru majoritatea persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, pierderea în greutate poate, de asemenea, să faciliteze controlul glicemiei și oferă o serie de alte beneficii pentru sănătate. Dacă trebuie să slăbești, o dietă pentru diabet oferă o modalitate bine organizată și nutritivă de a-ți atinge obiectivul în siguranță.

Ce implică o dietă pentru diabet

Ce implică o dietă pentru diabetO dietă pentru diabet se bazează pe consumul a trei mese pe zi la ore regulate. Acest lucru vă ajută să utilizați mai bine insulina pe care corpul dvs. o produce sau o primește printr-un medicament.

Un dietetician înregistrat vă poate ajuta să alcătuiți o dietă bazată pe obiectivele, gusturile și stilul de viață al sănătății. De asemenea, el sau ea poate vorbi cu dvs. despre cum să vă îmbunătățiți obiceiurile alimentare, cum ar fi alegerea dimensiunilor porțiilor care se potrivesc nevoilor pentru dimensiunea și nivelul dvs. de activitate.

Alimente recomandate

Asigurați-vă numărul de calorii cu aceste alimente nutritive. Alegeți carbohidrați sănătoși, alimente bogate în fibre, pește și grăsimi “bune”.

Carbohidrați sănătoși

În timpul digestiei, zaharurile (carbohidrații simpli) și amidonul (carbohidrații complexi) se descompun în glucoză din sânge. Concentrați-vă pe carbohidrații sănătoși, cum ar fi:

  • Fructe
  • Legume
  • Cereale integrale
  • Leguminoase, cum ar fi fasole și mazăre
  • Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi laptele și brânza

Alimente de evitat

Alimente de evitatDiabetul crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral prin accelerarea dezvoltării arterelor înfundate și întărite. Alimentele care conțin următoarele pot funcționa împotriva obiectivului dvs. de o dietă sănătoasă pentru inimă.

 

  • Grăsimi saturate. Evitați produsele lactate bogate în grăsimi și proteinele animale, cum ar fi untul, carnea de vită, câinii calzi, cârnații și slănina. Limitați, de asemenea, uleiurile de nucă de cocos și de palmier.
  • Grăsimi Trans. Evitați grăsimile trans găsite în gustările procesate, produsele coapte, scurtarea și margarinele.
  • Colesterol. Sursele de colesterol includ produse lactate bogate în grăsimi și proteine animale bogate în grăsimi, gălbenușuri de ou, ficat și alte carne de organe. Scopul pentru nu mai mult de 200 miligrame (mg) de colesterol pe zi.
  • Sodiu. Scopul pentru mai puțin de 2300 mg de sodiu pe zi. Medicul dumneavoastră vă poate sugera să vizați și mai puțin dacă aveți tensiune arterială crescută.