Top 3 simptome prostata marita

Top 3 simptome prostata marita

Probabil ai auzit de prostata marita, sau ‘prostata marita’ cum este cunoscuta in limba romana. Dar stii care sunt semnele pe care trebuie sa le urmaresti? Este crucial ca barbatii, in special cei peste varsta de 50 de ani, sa fie constienti de aceste simptome. Acest articol iti va prezenta cele cinci simptome principale care pot indica faptul ca prostata ta este mai mare decat normal.

Vom discuta despre schimbarile in obiceiurile urinare, impactul asupra functiei sexuale si posibilele dureri sau disconfort. Nu trebuie sa fii un expert medical pentru a intelege aceste informatii – vom explica totul in detaliu pentru a fi clar si usor de inteles. Amintește-ți că cunoștințele sunt putere atunci când te confrunți cu probleme de sănătate. Așadar, să începem să înțelegem câteva semnale comune cauze simptome pe care corpul tău le poate trimite dacă ai prostata marita.

Ce este prostata marita?

Ce este prostata marita?Prostata este o glanda si se referă la o creștere neobișnuită a dimensiunii prostatei, care poate bloca fluxul de urina din vezică și poate cauza probleme ale vezicii urinare, ale tractului urinar sau ale rinichilor o data cu inaintarea in varsta si afectarea sistemului reproducator masculin.

Deși creșterea în dimensiune a prostatei este un proces natural al îmbătrânirii, în cazurile de BPH, această creștere este excesivă și poate necesita tratament.

Factori de risc:

  1. Îmbătrânirea: Prostata mărită rareori cauzează simptome înainte de vârsta de 40 de ani. După aceea, probabilitatea de a avea o prostată mărită și simptome asociate începe să crească.
  2. Istoricul familial: A avea un rudă de sânge cu probleme de prostată vă face mai susceptibili la probleme cu prostata.
  3. Diabetul și bolile de inimă: Studiile arată că diabetul ar putea crește riscul de adenomul de prostata, la fel și bolile de inimă.
  4. Stilul de viață: Obezitatea crește riscul de BPH, în timp ce exercițiile fizice pot ajuta la reducerea riscului si reducerea simptomele adenomului

Se recomanda exerciții fizice regulate, tratament medicamentos, schimbarea stilului de viata, remedii naturale sau interventia chirurgicala pentru unele cazuri. Important este sa duca la ameliorarea simptomelor, un jet urinar normal si prevenireala cancer de prostata

Recunoașterea modificărilor urinare

S-ar putea să observați unele schimbări în obiceiurile dumneavoastră urinare, cum ar fi urinarea frecventă sau un jet slab, care ar putea indica adenom de prostata. Această afecțiune, cunoscută sub numele de hiperplazie benigna de prostata (HBP), poate determina presiunea prostatei asupra uretrei și vezica urinara.

Această presiune poate duce la dificultăți ale tractului urinar precum efortul de a urina sau senzația că vezica nu este complet golită chiar și după ce ați urinat.

Înțelegerea impactului asupra funcției sexuale

Nu este neobișnuit ca funcția sexuală a unui bărbat să fie afectată semnificativ de o adenomul de prostata ceea ce poate stârni sentimente de frustrare și disperare. Simptomele pot interfera cu momentele intime, făcându-te să te simți mai puțin conectat la partenerul tău.

  1. Disfuncție erectilă: Devine dificil sau imposibil să obții sau să menții o erecție. Această problemă este adesea asociată cu schimbările hormonale care apar în cazul unei prostate mărite.
  2. Ejaculare dureroasă: Poate apărea disconfort sau durere în timpul orgasmului din cauza inflamației din zona prostatei
  3. Libidou scăzut: Poți experimenta o scădere a dorinței sexuale, deoarece disconfortul fizic cauzat de problemele urinare acoperă plăcerea.

Amintește-ți că este important să comunici deschis despre aceste schimbări cu partenerul tău și să cauți ajutor medical atunci când este necesar. Nu ești singur; mulți bărbați trec prin asta și ei.

Identificarea durerii și disconfortului

Top 3 simptome prostata maritaExperimentarea discomfortului și durerii, adesea legate de o prostată umflată, poate fi un semn clar că ceva nu este în regulă în corpul tău. Poți simți o durere surdă și pulsatilă sau discomfort în partea inferioară a spatelui, zona pelviană sau regiunea genitală.

Un alt simptom comun este urinarea frecventă, în special pe timp de noapte. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că o adenomului de prostata poate apăsa asupra uretrei, cauzând probleme urinare. Uneori pot apărea dificultăți în a începe urinarea sau în a goli complet vezica urinară.

Gravitatea acestor simptome variază de la individ la individ, dar este crucial să acorzi atenție oricăror schimbări pe care le observi. Efectuează controale regulate și nu ezita să discuți orice îngrijorare cu furnizorul tău de sănătate. Orienteaza-te spre suplimente naturale din ingrediente sanatoase fara efecte secundare pentru prostatita si care ajuta la ameliorarea simptomelor si eliminarea jetului urinar slab chiar si la cei de peste 60 de ani si fara interventii chirurgicale.